logo
 Vårt sentralbord: 3832 0800 er åpnet mandag - fredag kl. 07:30 - 15:30 - Vår vakttelefon 480 31 000 kan nås utenom disse tider.  Tirsdag 7. april  2020 
VELKOMMEN
 » Nyheter
 » rescueDAYS.no
INFORMASJON
 » Om oss
 » Kontakt oss
 » Våre leverandører
 » Miljø/Kvalitet
 » Personvernerklæring - GPDR
BRANN & REDNINGSBILER
 » Leverte brannbiler
 » Leverte småbiler
 » Leverte tankbiler
 » Leverte stigebiler og lifter
 » Leverte flyplassbrannbiler
 » Leverte dykkerbiler
 » Biler for salg og utleie
 » Bilmontert utstyr
SERVICE
 » Egenes Service Team informerer
 » Reservedeler
NETTBUTIKK UTSTYR
 » Generell Informasjon
 » Nyheter
 » Besøk nettbutikken
NETTBUTIKK  
 » Heros® brannhjelm
 » Støvler
 » Hansker
 » Brannbekledning
 » Gaveartikler
 » Pumper
 » Strålerør og monitorer
 » Skumutstyr
 » Slanger og tilbehør
 » Kuplinger og Armaturer
 » Miljø- og kjemikalievern
 » Skumvæske og Pulver
 » Elektrisk utstyr
 » Verktøy, hjelpemidler og varsling
 » Rømningsveier og førstehjelp
 » Hydraulisk Redn.verktøy
 » Pneumatisk redning
 » Røykvifter og -maskiner
 » Brannbilinnredning og festemateriell
 » Restekasse
ISO9001 (KVALITET) OG ISO14001 (MILJØ) SERTIFISERT
 VELKOMMEN: Nyheter
Mandag 06.04.20
PÅSKEFERIE


Vi har påskeferie med stengt sentralbord fra 07.04.20 kl. 14:00 til 14.04.20 kl. 07:30.
Vår vakttelefon (480 31 000) er imidlertid betjent hele tiden.

Med vennlig hilsen og ønske om en riktig fin påske fra alle oss i
Egenes Brannteknikk AS


Onsdag 01.04.20
Vi gratulerer Ålesund Brannvesen, Lepsøy stasjon med lett brannbil på IVECO chassis med fastmontert pumpe


Ålesund Brannvesen har fått overlevert ny lett brannbil under 7,5 tonn med Rosenbauer brannpumpe med skumblander som skal stasjoneres på Lepsøy.

Bilen er en fullverdig brannbil på IVECO 4x2 chassis med en tillatt totalvekt på 7,2 tonn, slik at den kan kjøres på C1 sertifikat. Brannbilen har Rosenbauers CL (Compact Line) påbygg med mannskapskabin for 3 røykdykkere integrert i påbygget.

Bilen er utstyrt med 1000 liters vanntank og 100 liter skumtank, samt en vannpumpe med en ytelse på 1000 l/min ved 10 bar og Fix-Mix skumblander med innblanding fra 0,5 - 3%.

Bilen har også god skapplass med omfattende innredning og vektreserve for brannteknisk utstyr.
Den er bl.a. utstyrt med Weber eForce2 batteriverktøy.

Vi gratulerer med en topp moderne brannbil!


LES MER »

Tirsdag 31.03.20
Vi gratulerer Ålesund Brannvesen, Haramsøy stasjon med lett brannbil på IVECO chassis med fastmontert pumpe


Ålesund Brannvesen har fått overlevert ny lett brannbil under 7,5 tonn med Rosenbauer brannpumpe med skumblander som skal stasjoneres på Haramsøy.

Bilen er en fullverdig brannbil på IVECO 4x2 chassis med en tillatt totalvekt på 7,2 tonn, slik at den kan kjøres på C1 sertifikat. Brannbilen har Rosenbauers CL (Compact Line) påbygg med mannskapskabin for 3 røykdykkere integrert i påbygget.

Bilen er utstyrt med 1000 liters vanntank og 100 liter skumtank, samt en vannpumpe med en ytelse på 1000 l/min ved 10 bar og Fix-Mix skumblander med innblanding fra 0,5 - 3%.

Bilen har også god skapplass med omfattende innredning og vektreserve for brannteknisk utstyr.
Den er bl.a. utstyrt med Weber eForce2 batteriverktøy.

Vi gratulerer med en topp moderne brannbil!


LES MER »

Mandag 30.03.20
Vi gratulerer Tysnes brann og redning med ny røykdykkerbil med POLY CAFS slokkeanlegg bygget på en Mercedes Vito


Tysnes brann og redning har brannbil fra Egenes fra før, og vi gratulerer denne gang med ny røykdykkerbil. En velutstyrt bil som skal brukes i effektiv førsteinnsats for hurtig å kunne slå ned branntilløp.

Bilen er bygget opp på et forsterket Vito chassis med 3200 kg tillatt totalvekt.

Bilen har en komplett innredning med røykdykkerstoler og reoler tilpasset det utstyret som skal medbringes. Sikker innfesting og plassering av tyngre utstyr bak skilleveggen, her ligger bl.a. reserveflasker med pusteluft for røykdykkere. Bilen har også et Rosenbauer Poly CAFS SL50 slokkeanlegg med slange på trommel.

Gulvet i bakrommet er kledd med sveist vinylbelegg for å unngå vann og skulle i å trenge inn i karosseriet og forårsake skade. Veggene er kledd med alumiunsplater for sikker innfesting av utstyr.


LES MER »

Lørdag 28.03.20
Vi gratulerer Rogaland brann og redning med enda en Egenes brannbil, denne gang på et Scania NTG chassis i 4x2 utgave


Vi gratulerer Rogaland brann og redning med enda en brannbil fra Egenes. Dette er en demobrukt brannbil som var Scania sin introduksjonsbil for den nye NTG serien, som vi var så heldige å få bygge påbygg på. Vi takker enda en gang for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Fix-Mix skumblandesystem, samt Cobra skjærslukker.

Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Betjening på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe og panel for betjening av brannteknisk utrusting i førerhuset.


LES MER »

Fredag 27.03.20
Vi gratulerer Rogaland brann og redning med ny røykdykkerbil bygget på en VW Crafter 35 KA


Vi gratulerer Rogaland brann og redning den første av tre nye røykdykkerbiler som skal brukes distriktsstasjoner.

Bilen er bygget opp på et klasse B chassis type VW Crafter 35 med firehjulstrekk, 177 hk motor, automatgir og 3500 kg tillatt totalvekt.

Bilen har en komplett innredning med tre røykdykkerstoler og reoler tilpasset det utstyret som skal medbringes. Sikker innfesting og plassering av tyngre utstyr bak skilleveggen, her er bl.a. reol for plastkasser.

Gulvet i bakrommet er kledd med sveist vinylbelegg for å unngå vann og skulle i å trenge inn i karosseriet og forårsake skade. Veggene er kledd med alumiunsplater for sikker innfesting av utstyr.


LES MER »

Søndag 15.03.20
Informasjon om Egenes og Koronavirus

Egenes Brannteknikk har helt siden starten fulgt myndighetenes anbefalinger for å unngå koronasmitte i bedriften. Vi gikk tidlig ut med oppfordring til god håndhygiene, vi innførte ekstra vask generelt og desinfisering av dørhåndtak og andre mye brukte flater spesielt.

Etter regjeringens pressekonferanse torsdag 12. mars hadde vi allmøte og orienterte om et strengere regime i bedriften for beskytte oss ytterligere mot smitte.

Vi har innført hjemmekontor for de det passer for, vi har stengt vår kantine og har innført besøksforbud innendørs for utenforstående. Forbudet gjelder ikke for personer fra faste samarbeidspartnere og transportører som er klarert og følger samme interne forsiktighetsregler som oss. Vi har gjennomgått bedriftens interne rutiner og har i samarbeid med transportører innført nye rutiner for å unngå kontakt med sjåfører for å minimere faren for smitte utenfra. Ansatte som kommer innunder de til enhver tid gjeldende karanteneregler vil selvfølgelig ikke få adgang til bedriften.

Samtidig er vi leverandør til viktige beredskapsetater og det er derfor svært viktig med en så normal drift som mulig.LES MER »

Fredag 13.03.20
Priser under revidering!

På grunn av den nåværende situasjon som også har påvirket valutakursene, holder vi på å revidere prisene i nettbutikken. Dette kan medføre at noen av prisene enda ikke har blitt revidert.
Dersom prisen i en evnt. bestilling ikke stemmer, vil dette bli opplyst før ordre sendes.


Søndag 23.02.20
Vi gratulerer Salten Brann IKS med ny innsatslederbil med INCENDIUM kameraløsning bygget på en VW Transporter


Salten Brann IKS har flere brannbiler fra oss i sin stall. Denne gang har de forsterket sin beredskap med en innsatslederbil bygget på en VW Transporter.

Bilen er utstyrt med kameraløsning fra INCENDIUM hvor video med vanlige og infrarøde bilder overføres via en 4 x 4G ruter til alarmsentral og andre enheter. Det finnes kamera på dashbordet og på hevbar mast på taket. Førsteklasses bilder gir forhåndsinformasjon til alarmsentralen direkte fra innsatsstedet. Anlegget er montert av våre dyktige elektriskere i nært samarbeid med den danske leverandøren INCENDIUM.

Den er utrustet med en kontrollpult med to stoler og to skjermer for innsatsledelse. Videre har det kjøleboks, vannvarmer og printer/skanner.

Bilen er bygget opp på et forsterket Transporter chassis med 3200 kg tillatt totalvekt. Gulvet i bakrommet er kledd med sveist vinylbelegg for å unngå vann å trenge inn i karosseriet og forårsake skade.


LES MER »

Søndag 16.02.20
Vi gratulerer Harstad brann og redning med ny velutstyrt Egenes brannbil på Scania P410 4x4 chassis


Vi gratulerer Harstad brann og redning med en ny brannbil fra Egenes. Brannbilen er fullspekket med tekniske løsninger med kompakt CAFS pumpeanlegg, CRISTANINI skjærslukker og Rosenbauer EMEREC navigasjons- og informasjonssystem. Komplett batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue og Milwaukee, alt med samme type batterier for enkel sambruk. Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!

Harstad har valgt komplett EMEREC navigasjons- og informasjonssystem for alle sine kjøretøy. Med Emerec er alle kjøretøy knyttet til hverandre og mottar utkall med posisjon og beskrivelse av innsats fra TETRA radioen. I hovedbilen er det plassert en Emerec Pilot for passasjeren foran tilkoplet TETRA. For mannskapskabinen er en tvilling med full funksjon montert. Begge maskiner kan opereres uavhengig av hverandre, men kommuniserer sammen for utveksling av oppdaterte data i sanntid. For sjåføren er det montert en navigasjonsskjerm som også er tilkoplet Emerec Pilot hovedmaskinen.


LES MER »

Søndag 09.02.20
Vi gratulerer Stranda Brannvern med ny Egenes brannbil på Scania P500 4x4 chassis


Vi gratulerer Stranda Brannvern med enda en ny brannbil fra Egenes. Vi takker for tilliten enda en gang og ønsker lykke til med ny brannbil!

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer FixMix skumblandesystem med enkel trykknappbetjening og automatisk spylesystem.

Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Betjening på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe og panel for betjening av brannteknisk utrusting i førerhuset. LCS 2,0 betjening for pumpe og kanon plassert på påbyggstaket.


LES MER »

Torsdag 06.02.20
Vi gratulerer Lunner - Gran brann og redning med ny lett brannbil med UHPS® slokkeanlegg på Sprinter 519 4x4


Lunner - Gran brann og redning har brannbil og innsatslederbil fra oss fra før, og valgte denne gang igjen Egenes som leverandør av ny bil. Denne gang en lett brannbil i førerkortklasse C1 for hurtig førsteinnsats med god plass og vektreserve for mannskaper og utstyr. Høytrykk slokkeanlegg med vanntank, rikelig utvalg utstyr med batteridrevet redningsverktøy og bærbar brannpumpe gir en komplett bil.

Bilen har tanker for 300 liter vann og 20 liter skum og er utrustet på en Mercedes Sprinter 519 KA 4x4. Den har fastmontert Rosenbauer UHPS® XL slokkeanlegg, mannskapskabin med Bostrom røykdykkerstoler, batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue, Honda bærbar pumpe, samt bakrom med innredning for øvrig brann- og redningsutstyr.

Rosenbauer UHPS® (Ultra High Pressure System) ble introdusert på markedet i 1990, siden den gang har snart 100 anlegg funnet veien til Norge. Velg den originale UHPS du også, utviklet av Rosenbauer for 27 år siden og stadig forbedret og fornyet.


LES MER »

Søndag 02.02.20
Vi gratulerer Hallingdal brann- og redningsteneste iks med ny fremskutt enhet med UHPS® XL slokkeanlegg med CRISTANINI skjærslukker


Hallingdal brann- og redningsteneste iks har flere brannbiler fra oss i sin stall, og har denne gang investert i ny fremskutt enhet med skjærslukker. Vi gratulerer med ny bil og takker for tilliten!

Bilen er en VW Amarok dobbeltkabin pick-up med plass for 2 personer, varerom i stedet for baksete og lasteplan med taktopp. Den har kraftig V6 dieselmotor, 4x4 og er utstyrt med automatgir. En skikkelig kjøremaskin.

Bilen er utstyrt med et Rosenbauer UHPS® (Ultra High Pressure System) som ble introdusert på markedet i 1990, siden den gang har over 80 anlegg funnet veien til Norge. Dette er første gang vi leverer UHPS® XL anlegget med forhøyet trykk og CRISTANINI skjæreslokker.

Velg den originale UHPS® du også, utviklet av Rosenbauer for snart 30 år siden og stadig forbedret og fornyet.


LES MER »

Torsdag 09.01.20
Vi gratulerer Bardu Kommune med ny Pajero røykdykkerbil med Rosenbauer POLY CAFS SL50 slokkeanlegg


Vi gratulerer Bardu brann og redning med en flott ny røykdykkerbil på en Mitsibishi Pajero med utrusting fra Egenes Brannteknikk, og takker for oppdraget!

En Mitsubishi Pajero 4x4 med Bostrom røykdykkerstoler med "Secure-All" integrert mekanisk holder for apparatene. Apparatene sitter fast i stolen ved kollisjon UTEN bruk av sikkerhetsseler.

I bakrommet er det fastmontert et Rosenbauer POLY CAFS slokkeanlegg med en vanntank på 50 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 (gir 400 liter slokkemengde) ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde (se bilde).


LES MER »

Fredag 20.12.19
God jul og godt nytt år ønskes alle!


Vi har juleferie fra 20.12.19 kl. 13.00 til 02.01.19 kl. 07.00.
Vår vakttelefon (480 31 000) er imidlertid betjent hele tiden.

ÅRET VI HAR BAK OSS
2019 går mot slutten og vi i Egenes Brannteknikk har nok et aktivt år bak oss med over 170 millioner i omsetning og 56 leverte biler.

I 2019 har vi blant annet levert tre brannbiler til Norges brannskole, vi har levert vår første 42 meter brannlift til Rogaland og Sivilforsvaret har igjen valgt oss som leverandør av pumper og brannmateriell.

Vi har hatt presentasjon og testkjøring av Rosenbauers elektriske konseptbil CFT og like før året var omme inngikk vi kontrakt med Oslo Brann- og redningsetat om kjøp og utvikling av det som skal bli Norges første elektriske brannbil med hybrid drift.

HVA BRINGER 2020
Vi har tilnærmet full ordrebok for levering av biler i 2020 og er meget fornøyd med situasjonen. Ansatte i alle avdelinger står på og er stolte av å videreføre vår norske produksjon med dedikerte fagfolk i alle ledd. "Made in Flekkefjord".

I juni går verdens største utstilling for brann og redning av stabelen i Hannover i Tyskland, og vi er selvsagt med. Det blir masse nyheter der som vi ennå ikke helt vet hva er, men vi vet at det blir en spektakulær forestilling, som vanlig bedre enn forrige gang. Vi håper at mange av dere tar turen til Tyskland. Og for de som ikke kan komme, lover vi selvfølgelig å presentere produktene i Norge etterhvert.

Vi takker for samarbeidet i året som har gått, og ønsker alle -

En riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Med vennlig hilsen fra alle oss i
Egenes Brannteknikk AS


Torsdag 19.12.19
OBRE (Oslo Brann- og redningsetat) har inngått avtale med Egenes Brannteknikk om kjøp og utvikling av hybrid brannbil (CFT)Oslo ble i 2019 kåret til europeisk miljøhovedstad. Oslo kommune jobber med å bidra til at Oslo skal bli en enda bedre by å bo i, og ønsker å stå frem som et godt eksempel ved valg av mer miljøvennlige brann- og redningsbiler i fremtiden.

I begynnelsen av desember undertegnet Brannsjef Jon Myroldhaug og Adm. direktør Stein A. Egenes en utviklingskontrakt som betyr at OBRE får sin første hybride brannbil. Den skal bygges av Rosenbauer og skal etter planen gå inn som ny O-92 mot slutten av 2021. Bilen vil ha et innovativt drivlinjekonsept designet for å redusere utslipp og spare drivstoff, samt ha hybrid drift.

Prototypen av CFT har tidligere i år vært på vintertest på Fagernes der mannskaper fra OBRE deltok. Bilen har også gjestet Hovedstasjonen en helg og fått testet fremkommelighet i trange omgivelser.

Egenes Brannteknikk og Rosenbauer er takknemlige for at Oslo er en av tre europeiske hovedsteder, sammen med Berlin og Amsterdam, som har bestemt seg for å være med på denne reisen inn i fremtiden.


DU KAN LESE MER OM BILEN PÅ DENNE LINKEN »

Torsdag 19.12.19
Vi gratulerer Salten Brann IKS med ny lett brannbil med UHPS® slokkeanlegg INCENDIUM kameraløsning på Sprinter 519 4x4


Salten Brann IKS har flere brannbiler fra oss i sin stall, og valgte også denne gang igjen Egenes som leverandør av ny bil. Denne gang en lett brannbil i førerkortklasse C1 for hurtig førsteinnsats med god plass og vektreserve for mannskaper og utstyr. Høytrykk slokkeanlegg med vanntank, rikelig utvalg utstyr med batteridrevet redningsverktøy og bærbar brannpumpe gir en komplett bil.

Spesielt med denne bilen er at den er utstyrt med kameraløsning fra INCENDIUM hvor video med vanlige og infrarøde bilder overføres via en 4 x 4G ruter til alarmsentral og andre enheter. Det finnes kamera i fronten, på dashbordet og på hevbar mast på taket. Førsteklasses bilder gir forhåndsinformasjon til alarmsentralen direkte fra innsatsstedet. Anlegget er montert i nært samarbeid med den danske leverandøren INCENDIUM.

Bilen har tanker for 300 liter vann og 20 liter skum og er utrustet på en Mercedes Sprinter 519 KA 4x4. Den har fastmontert Rosenbauer UHPS® XL slokkeanlegg, mannskapskabin med Bostrom røykdykkerstoler, batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue, Rosenbauer Otter bærbar pumpe, samt bakrom med innredning for øvrig brann- og redningsutstyr.

Rosenbauer UHPS® (Ultra High Pressure System) ble introdusert på markedet i 1990, siden den gang har snart 100 anlegg funnet veien til Norge. Velg den originale UHPS du også, utviklet av Rosenbauer for 27 år siden og stadig forbedret og fornyet.


LES MER »

Lørdag 07.12.19
Vi gratulerer Jevnaker brann og redning med ny fremskutt enhet med Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg på VW Amarok V6 4x4


Jevnaker brann og redning har forsterket sin beredskap med en lett brannbil/fremskutt enhet spesielt med tanke på hurtig innsats i hytteområder med krevende adkomstveier. Bilen er utstyrt med et Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg.

Bilen er en VW Amarok Highline dobbeltkabin "Pick-up" med plass for 5 personer. Den har kraftig 258 hk 3 liters V6 dieselmotor, 4x4 og automatgir. En skikkelig kjøremaskin. Bilen er utstyrt med Hänsch blålys i moderne LED utførelse.

Under taktoppen på lasteplanet befinner det seg et Rosenbauer POLY CAFS slokkeanlegg med en vanntank på 100 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde (se bilde).

Førerhuset er definert som "ren sone" og det er derfor plassert holdere for røykdykkerapparater under taktoppen.


LES MER »

Fredag 06.12.19
Sivilforsvaret valgte igjen Rosenbauer Otter motorsprøyter, og de første 13 er nå levert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) valgte i 2012 Egenes Brannteknikk AS som samarbeidspartner for levering av små motorspøryter til Sivilforsvaret. Valget falt den gang på Rosenbauers Otterpumpe, en driftssikker og lett pumpe med stor ytelse.

Vi har nå vunnet en ny runde med levering av samme pumpe og de første 14 er allerede levert i Sivilforsvarets orange farge.

Vi takker nok en gang for tilliten og ønsker lykke til med nye pumper!


LES MER »

LINK TIL TEKNISKE DATA I VÅR NETTBUTIKK »

Mandag 02.12.19
Vi gratulerer Kristiansandsregionen brann og redning IKS med enda en Egenes brannbil, denne gang på et Scania NTG chassis i 4x2 utgave


Vi gratulerer Kristiansandsregionen Brann og Redning IKS med enda en ny brannbil fra Egenes. Den forrige vi leverte var den første på den nye serien chassis fra Scania i 4x4 utgave, denne gang får de en tilsvarende bil, men i 4x2 utgave. Vi takker enda en gang for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Fix-Mix skumblandesystem, samt Cobra skjærslukker og Rosenbauer RM15C kanon med trådløs fjernbetjning i fronten.

Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Betjening på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe og panel for betjening av brannteknisk utrusting i førerhuset. Trådløs LCS 2,0 betjening for pumpe og kanon plassert i førerhuset.


LES MER »

Søndag 24.11.19
Vi gratulerer Haugaland brann og redning iks med enda en Egenes brannbil, denne gang på det nye Scania NTG chassiset


Vi gratulerer Haugaland brann og redning iks med enda en ny brannbil fra Egenes. Vi takker for tilliten enda en gang og ønsker lykke til med ny brannbil!

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer FixMix skumblandesystem med enkel trykknappbetjening og automatisk spylesystem, samt Rosenbauer RM15C kanon i fronten med Joy-stick i førerhuset i tillegg til trådløs fjernbetjning.

Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Betjening på oversiktlige LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening av pumpe og panel for betjening av brannteknisk utrusting i førerhuset. LCS 2,0 betjening for pumpe og kanon plassert i førerhuset.


LES MER »

Lørdag 16.11.19
Da har vi levert den tredje bilen i den nye serien flyplassbrannbiler til Avinor - denne gikk til Sandane lufthavn


I fjor ble vi igjen valgt som leverandør til Avinor med rammeavtale for levering av nye flyplassbrannbiler. Nå er den andre bilen i den nye serien levert, og den skal plasseres på Sandane lufthavn.

Bilen er fornyet og forenklet i forhold til forrige leveranse med ny generasjon chassis fra Scania med nytt førerhus og miljøvennlig Euro 6 motor på 500 hk, ny brannpumpe i duplex rustfritt står med direkte kardangdrift, ny generasjon Fix-Mix skumblander med elektrisk justering og ny RM35E monitor for bedre strålebilde og kastlengde.

Bilen her moderne og enkel betjening med Rosenbauer LCS 2.0 betjening og CAN bus styringssystem av samme utgave som finnes på den nye serien Panther flyplassbrannbiler.

Ved bruk av Rosenbauers modulsystem i kombinasjon med Scanias chassisutvalg er vi i stand til å levere 2 forskjellige modeller 4x4 og 6x6 med bruk av samme standardkomponenter.

Leveransen utføres i samarbeid med Rosenbauer International AG og Norsk Scania AS


LES MER »

Torsdag 14.11.19
Da har vi levert den andre bilen i den nye serien flyplassbrannbiler til Avinor - denne gikk til Kirkenes lufthavn


I fjor ble vi igjen valgt som leverandør til Avinor med rammeavtale for levering av nye flyplassbrannbiler. Nå er den andre bilen i den nye serien levert, og den skal plasseres på Kirkenes lufthavn.

Bilen er fornyet og forenklet i forhold til forrige leveranse med ny generasjon chassis fra Scania med nytt førerhus og miljøvennlig Euro 6 motor på 500 hk, ny brannpumpe i duplex rustfritt står med direkte kardangdrift, ny generasjon Fix-Mix skumblander med elektrisk justering og ny RM35E monitor for bedre strålebilde og kastlengde.

Bilen her moderne og enkel betjening med Rosenbauer LCS 2.0 betjening og CAN bus styringssystem av samme utgave som finnes på den nye serien Panther flyplassbrannbiler.

Ved bruk av Rosenbauers modulsystem i kombinasjon med Scanias chassisutvalg er vi i stand til å levere 2 forskjellige modeller 4x4 og 6x6 med bruk av samme standardkomponenter.

Leveransen utføres i samarbeid med Rosenbauer International AG og Norsk Scania AS.


LES MER »

Onsdag 13.11.19
Vi gratulerer Balsfjord brann og redning med ny VW T6 Transporter utstyrsbil til feierne


Vi har levert en utstyrsbil til feierne i Balsfjord brann og redning påbygget en VW Transporter T6. Bilens varerom er kledd med tette vegger med to soner. Den er utstyrt med LOYDS Smartfloor innredning med kraftige uttrekksskuffer under det doble gulvet. I tillegg er det montert en Rosenbauer uttrekksvegg for løst utsyr i bakrommet.

Bilen har fagmerking or er godkjent som utrykningskjøretøy.

LED blålys og elektronisk sirene fra vår faste leverandør Hänsch, med DBS 5000 slim line kombinert blå og gul lysbar på taket, samt Sputnik SL slim line LED blålys i grill og innenfor bakvinduer.


LES MER »

Tirsdag 05.11.19
Vi gratulerer Lunner - Gran brann og redning med ny innsatslederbil bygget på en VW Transporter


Lunner - Gran brann og redning har flere biler fra Egenes i sin stall, og vi gratulerer denne gang med ny innsatslederbil. En velutstyrt bil som skal brukes i effektiv førsteinnsats og som kommandosentral ved hendelser.

Bilen er bygget opp på en VW Transporter i kort og forsterket utgave med 3200 kg tillatt totalvekt.

Bilen har en innredning med vegger, hyller, skuffer og reoler tilpasset det utstyret som skal medbringes.

Gulvet i bakrommet er kledd med sveist vinylbelegg for å unngå vann og skulle i å trenge inn i karosseriet og forårsake skade. Veggene er kledd med alumiunsplater for sikker innfesting av utstyr.


LES MER »

Mandag 04.11.19
RVR-bil levert til Finans Norge Forsikringsdrift for plassering hos Trøndelag brann og redning


RVR er et samarbeid mellom brannetatene og forsikringsnæringen for å redde mest mulig av gjenverdier etter branner, vannlekkasjer og lignende. Forsikringsnæringen gjennom Finans Norge Forsikringsdrift står for finansieringen og driften av RVR.

Finans Norge Forsikringsdrift har igjen fornyet bilparken med en RVR-bil fra Egenes Brannteknikk AS for plassering hos Trøndelag brann og redning.

Bilen er bygget på et MB Atego 818 Euro 6 chassis, med sandwich skappåbygg med bakløfter. Innredningen er utført med Rosenbauer justeringsskinner for enklest mulig tilpassing til nytt utstyr.

Vi gratulerer og takker for oppdraget!


LES MER »

Lørdag 02.11.19
Vi gratulerer Hallingdal Brann- og redningsteneste med ny Rosenbauer L32A-XS 3.0 stigebil på MAN 15.290 4x2 chassis


Forsikringsselskapet Varig, Gjensidige Hallingdal, ønsket å gi Hallingdal Brann- og redningsteneste en jubileumsgave i forbindelse med deres 130 års jubileum. Brannvesenet har lenge hatt et ønske om å anskaffe et høyderedskap, og gaven fra Varig ble vår demonstrasjonsstige som vi bl.a. har hatt utstilt på Brann og Redning på Gardermoen. Stigebilen er bygget med Metz teknologi, og er en Rosenbauer L32A-XS 3.0 bygget på MAN 15.290 4x2 chassis. Vi takker for tilliten og gratulerer med jubileum og med ny bil!

Stigebilen er i siste utgave type XS 3.0 - moderne stigebil med leddet øvre del på MAN chassis. Moderne påbyggskonsept med utstrakt bruk av LED belysning, 500 kg kurv for 5 personer med full åpning i fronten. 32 meter stige med knekkarm spesielt egnet for trange gater. Kurven når ned til bakken bare 2,6 meter foran bilen, 32 meter redningshøyde uavhengig av avstøttingsbredde (også innenfor bilens bredde), Rosenbauer CAN digital styring for største sikkerhet og hastighet, fullspekket med utstyr. Automatisk terrengregulering i dreiekransen sikrer hurtig og trygg innsats.

Hallingdal Brann- og redningsteneste fikk i forbidelse med brannløftet levert en brannbil med Rosenbuer Emerec navigasjonssystem - de ble så begeistret for dette systemet at de valgte samme løsning på stigebilen. Her kan alle kartdata, innsatsplaner og data om hydranter enkelt deles mellom maskinene. Automatisk alarmering og navigasjon oppkoplet med direkte forbindelse til Tetra og alarmsentral.


LES MER »

Mandag 28.10.19
Da har vi levert den første bilen i den nye serien flyplassbrannbiler til Avinor - Namsos lufthavn var den heldige


I fjor ble vi igjen valgt som leverandør til Avinor med rammeavtale for levering av nye flyplassbrannbiler. Nå er den første bilen i den nye serien levert, og den skal plasseres på Namsos lufthavn.

Bilen er fornyet og forenklet i forhold til forrige leveranse med ny generasjon chassis fra Scania med nytt førerhus og miljøvennlig Euro 6 motor på 500 hk, ny brannpumpe i duplex rustfritt står med direkte kardangdrift, ny generasjon Fix-Mix skumblander med elektrisk justering og ny RM35E monitor for bedre strålebilde og kastlengde.

Bilen her moderne og enkel betjening med Rosenbauer LCS 2.0 betjening og CAN bus styringssystem av samme utgave som finnes på den nye serien Panther flyplassbrannbiler.

Ved bruk av Rosenbauers modulsystem i kombinasjon med Scanias chassisutvalg er vi i stand til å levere 2 forskjellige modeller 4x4 og 6x6 med bruk av samme standardkomponenter.

Leveransen utføres i samarbeid med Rosenbauer International AG og Norsk Scania AS.


LES MER »

Lørdag 26.10.19
Vi gratulerer Ørsta med ny redningsbil på MB Sprinter 4x4 under 3,5 tonn


Ørsta Brann og redning har flere biler fra oss i sin stall, og de hadde denne gangen behov for en ny redningsbil som kunne brukes til en rekke forskjellige oppgaver. Valget falt på kombinasjonen Mercedes Sprinter og Egenes påbygg, vi takker for tilliten nok en gang.

Vi gratulerer Ørsta Brann og redning med ny redningsbil. Nok et eksempel på en kundetilpasset bil fra Egenes. Brukerne har langt på vei fått sine ønsker oppfylt. Vår ekspertise og erfaring, og ikke minst våre profesjonelle håndverkere innen karosseri, elektrisk og innredning, har her virkelig fått vist hva de er gode for. Bilen kombinerer behovet for transport av mannskaper og utstyr ved brann- og redningsoppdrag.


LES MER »

Fredag 25.10.19
Vi gratulerer Rogaland brann og redning med Norges første Rosenbauer B42 brannlift


Rogaland brann og redning har en rekke brannbiler fra Egenes med Rosenbauer utrusting i sin stall, og vi setter stor pris på at de valgte ny brannlift fra Rosenbauer.

Liften er Norges første 42 meter fra Rosenbauer, en B42P bygget på et Scania chassis. Vi gratulerer Rogaland med en flott maskin. Liften har teleskoperbare støtteben med en maksimal bredde på bare 7,5 meter. Liften har hydraulisk drevet brannpumpe montert under hekken bak, noe som gir fire store skaprom med sjalusidører for løst utstyr.

42 meter redningshøyde, 29,5 meter maksimalt utlegg til siden (med en mann i kurven og skjærslukker med slangetrommel), CAN digital styring for største sikkerhet og hastighet, 14 kW strømaggregat for drift av 400V nøddrift fullstendig uavhengig av bilens motor. For øvrig fullspekket med utstyr, se vedlagte bilder. Automatisk nivåutjevning i støttebena sikrer hurtig og trygg innsats skrått terreng.

Effektiv til slokkeinnsats med hydraulisk drevet brannpumpe Rosenbauer N35 med en ytelse på 3500 l/min og en Acron kanon fastmontert i kurven. Cobra skjærslukker montert på svingkransen med hydraulisk drevet pumpe, slangeføring til kurven og 15 meter slangetrommel og lanse permanent montert på kurven.


LES MER »

FLERE:
» Weber E-Force batteridrevet redningsverktøy, en kj...
» Vi gratulerer Guovdageaidnu/Kautokeino Brannvesen ...
» Vi gratulerer Sauda Brann og redning med ny tunnel...
» Vi gratulerer Salten Brann med ny Audi Q7 e-tron q...
» Vi gratulerer Namsos Brann og Redning med ny Egene...
» Faglig påfyll for våre 6 serviceteknikere i Flekke...
» Vi gratulerer Ofoten Brann IKS med enda en Egenes ...
» Besøk vår utstilling på Brann og Redning 2019 på T...
» Vi gratulerer Trøndelag brann og redning med ny ut...
» Vi gratulerer Nordhordland Brann og redning med ny...
» Vi gratulerer Eigersund Brann og redning med ny br...
» Vi har levert vår første ambulanse, den gikk til i...
» Vi gratulerer Norges Brannskole med tre nye brannb...
» Vi gratulerer Fusa Brann og redning med ny lett br...
» Vi gratulerer Volda Brann og redning med ny røykdy...
» Vi gratulerer Drangedal Brannvesen med ny røykdykk...
» Vi gratulerer Hydro Aluminium, Høyanger, med ny le...
» SOMMERFERIE
» Vi gratulerer Norges brannskole med den første av ...
» Vi gratulerer Oslo Brann- og redningsetat med den ...
» Vi gratulerer Kristiansandsregionen Brann og Redni...
» Vi gratulerer beredskapen hos Yara i Glomfjord med...
» Vi gratulerer Oslo Brann- og redningsetat med enda...
» Vi gratulerer Tromsø brann og redning med ny innsa...
» Vi gratulerer Brannvesenet Sør med enda en Egenes ...
» Gratulerer med dagen!
» Vi gratulerer Trøndelag brann og redning med ny fr...
» Vi gratulerer Kvinnherad Brann og redning med ny f...
» Vi gratulerer Notodden Brannvesen med enda en Egen...
» Vi gratulerer Oslo Brann- og redningsetat med enda...
» Vi gratulerer Snillfjord Kommune med ny fremskutt ...
» Vi gratulerer Snillfjord Kommune med ny fremskutt ...
» Vi gratulerer Agdenes kommune (Brann og redning Or...
» Vi gratulerer Dønna Kommune med demobrukt brannbil...
» Rescue Days 2019
» Vi gratulerer Namdal brann- og redningsvesen med e...
» Vi gratulerer Lunner-Gran brann og redning med ny ...
» Vi gratulerer Kristiansandsregionens brann- og red...
» Vi gratulerer Suldal Kommune og Haugaland Brann og...
» Vi gratulerer Salten Brann IKS med ny fremskutt en...
» Vi gratulerer Kristiansund med ny branntankbil på ...
» Vi gratulerer Kristiansandsregionen brann og redni...
» CFT - den elektriske konseptbrannbilen fra Rosenbu...
» Rosenbauers elektriske konseptbrannbil - CFT - kom...
» Vi gratulerer Hå Brannvesen med ny Pajero røykdykk...
» Vi gratulerer Osterøy kommune med ny flott brannbi...
» Norges beste pumpe?
» Vi gratulerer Odda brann og redning med ny VW T6 T...
» God jul og godt nytt år ønskes alle!
» Vi gratulerer beredskapen på Equinor Kårstø med ny...


DIN HANDLEKURV  
Handlevognen er tom!
SØK


Informasjon
Nettbutikk
FIRMAINFORMASJON

Egenes Brannteknikk AS
Nulandsvika 1-3
N-4400 Flekkefjord
Tel: 38 32 08 00
e-post: post@egenes.as
24-t vakt: 480 31 000Copyright © 2014, Egenes Brannteknikk AS
  Utviklet av iServ AS